Սա պատմելու բան չէ, Սա զգալո՜ւ բան է: Դրա համար պիտի, Տեսնել Երևա՜նը…

Պարույր Սևակ

Երեւանցիների 25 տոկոսը վարսակ է ուտում

am en
Erewants`ineri 25 tokose varsak e owtowm_35757

ՀՀ գիտությունների ազգային ակադեմիայի էկոկենտրոնի սննդի շղթայի ռիսկերի գնահատման կենտրոնը հետազոտություն է անցկացրել պարզելու համար, թե Երևանում մարդիկ ինչ հատիկեղեն են նախընտրում: Ըս հետազոտության, Երեւանում առավել շատ վարսակ են օգտագործում, Երևանում պարենի սպառումը առանձնահատկություն ունի` թռիչքային սպառում կամ որ նույնն է` ամռանը շատ սպառվում է պտուղ-բանջարեղենը, իսկ ձմռան ամիսներին՝ հատիկավորները՝ բրինձ, հնդկաձավար և այլն: Երեւանցիների 25 տոկոսը ուտում է վարսակ, 18 տոկոսը՝ սպիտակաձավար, 9 տոկոսը` բրինձ, 8 տոկոսը՝ հնդկաձավար:

 

 Ըստ հետազոտության, «Ձմռան ամիսներին լոլիկի արժեքը 1500 դրամ է, ամռանը՝ 150-200 դրամ: Ամռան ամիսներին Երևանում շատ օգտագործում են լոլիկ, ձմերուկ, սեխ, տաքդեղ, սմբուկ, կանաչեղեն ու մրգեր: Բայց դրան հակառակ ձմեռային ամիսների ընթացքում նվազում է թարմ պտուղ-բանջարեղենի սպառումը և ավելանում հատիկեղենի սպառումը, քանի որ ամենաէժան սննդի աղբյուր են»: 

Լրահոս
Ամենաընթերցվածը

Նմանատիպ նորություններ