• USD 480.18
  • GBP 675.23
  • EUR 590.67
  • RUB 7.82
  • GEL 196.69
Ապրիլ 23, 2018
Ապրիլի 24-ի նախօրեին չի կարելի մասնատել հասարակությունը

 

ՀՀ նախագահ Արմեն Սարգսյան

Հայաշխարհի ձայն, Լրահոս, Հայաստան
15.12.2017 | 19:31

Երեւանցիների 25 տոկոսը վարսակ է ուտում

ՀՀ գիտությունների ազգային ակադեմիայի էկոկենտրոնի սննդի շղթայի ռիսկերի գնահատման կենտրոնը հետազոտություն է անցկացրել պարզելու համար, թե Երևանում մարդիկ ինչ հատիկեղեն են նախընտրում: Ըս հետազոտության, Երեւանում առավել շատ վարսակ են օգտագործում, Երևանում պարենի սպառումը առանձնահատկություն ունի` թռիչքային սպառում կամ որ նույնն է` ամռանը շատ սպառվում է պտուղ-բանջարեղենը, իսկ ձմռան ամիսներին՝ հատիկավորները՝ բրինձ, հնդկաձավար և այլն: Երեւանցիների 25 տոկոսը ուտում է վարսակ, 18 տոկոսը՝ սպիտակաձավար, 9 տոկոսը` բրինձ, 8 տոկոսը՝ հնդկաձավար:

 

 Ըստ հետազոտության, «Ձմռան ամիսներին լոլիկի արժեքը 1500 դրամ է, ամռանը՝ 150-200 դրամ: Ամռան ամիսներին Երևանում շատ օգտագործում են լոլիկ, ձմերուկ, սեխ, տաքդեղ, սմբուկ, կանաչեղեն ու մրգեր: Բայց դրան հակառակ ձմեռային ամիսների ընթացքում նվազում է թարմ պտուղ-բանջարեղենի սպառումը և ավելանում հատիկեղենի սպառումը, քանի որ ամենաէժան սննդի աղբյուր են»: 


    Լրահոս
    Օրացույց
    Ամենաընթերցված
    Եկեղեցական օրացույց
    /