• USD 481.66
  • GBP 633.53
  • EUR 566.62
  • RUB 7.32
  • GEL 183.95
Սեպտեմբեր 26, 2018
Հպարտանում եմ

Ես հպարտ եմ իմ ճյուղերով ու սաղարթով

Բայց առավել՝ իմ արմատով

Եվ իմ բնի վաղեմությամբԺողովրդիս ծերունական 

Խիստ բնական խոհեմությամբ,

Բայց ավելի՝ Նոր շիվերի դալարությամբ -

Նրա ջահել որդիներից հենց լավերի խելառությամբ... 

ՊԱՐՈՒՅՐ ՍԵՎԱԿ

Աշխարհի ձայն, Լրահոս
16.06.2018 | 21:32

Գիտնականները պարզել են՝ ինչու են մարդիկ վնասակար սնունդ սիրում

Յեյլի համալսարանի գիտնականները պարզել են, թե ինչու է վնասակար, բայց համեղ ուտելիքը, որը  հարուստ է ածխաջրերով և ճարպերով, այդքան գրավում մարդկանց: Այս մասին գրում է Medical Daily- ը:

Փորձագետները ուսումնասիրություն են անցկացրել, որի ընթացքում մարդկանց տարբեր նախուտեստների լուսանկարներ են ցույց տվել, որոնք հիմնականում պարունակել են մեծ քանակությամբ ճարպ, շաքարավազ և ածխաջրեր:

Ուսումնասիրության արդյունքներով, վնասակար սննդի տեսակը ուղեղի պարգևատրման կենտրոնում ավելի շատ նեյրոններ է ներառում, քան ցանկացած այլ տեսակ:

 

Գիտնականների կարծիքով, այս ռեակցիան պայմանավորված է նրանով, որ նման սննդամթերքը համեմատաբար վերջերս է հայտնվել, և մարդիկ չեն կարող հանգիստ արձագանքել դրան:



    Լրահոս
    Հայկական ցուցահանդես Նյու Յորքում
    «Հայաստան» (Armenia!) ցուցահանդես Նյու Յորքում. բացառիկ հնարավորություն ներկայացնելու հայ ժողովրդի հոգևոր, մշակութային դերը համաշխարհային քաղաքակրթության մեջ
    Օրացույց
    Ամենաընթերցված
    Եկեղեցական օրացույց
    /