Հ․ Շիրազ - Հին մանկություն

Չգիտեինք՝ աշխարհն ի՞նչ էր, մարդն ի՞նչ էր,
Մենք՝ դարդի մեջ, չգիտեինք՝ դարդն ինչ էր...
Ա՜խ, դեռ մանուկ մենք ծերացած, գլխիկոր
Շրջում էինք՝ անգիտությա՜մբ բախտավոր...

Կարդալ Ամբողջը

Պատրաստում ենք աղցան «Մեխիկո»

am
patrastoum-enq-axcan-mexiko

Բաղադրիչներ

կիտրոն - 0,5 հատ

պահածոյացված եգիպտացորեն - 200 գր․

կարմիր լոբի - 400 գր․

փոքր կծու պղպեղ - 1 հատ

քաղցր պղպեղ - 1 հատ

թարմ վարունգ - 1 հատ

կանաչ սոխ - 1 կապ

ավոկադո - 1 հատ

կիտրոնի հյութ - 2 ճ․գ․

բուսայուղ - 2-3 ճ․գ․

հավի փափկամիս - 200 գր․

աղ - ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Կծու և քաղցր պղպեղները մաքրել սերմերից, լվանալ։ Կծու պղպեղը կտրատել բարակ օղակաձև, իսկ քաղցրը ՝ խորանարդաձև։ Վարունգը լվանալ, կտրատել խորանարդաձև, սոխը կտրատել օղակաձև։ Ավոկադոն կիսել ,մաքրել սերմերն ու կեղևը և կտրատել խորանարդաձև։ խորանարդաձև կտրատել նաև հավի փափկամիսը և ցողել կիտրոնի հյութով։ Թասի մեջ լցնել պղպեղը, վարունգը, կանաչ սոխը, կտրատած ավոկադոն, խառնել, ավելացնել եգիպտացորենը և լոբին, համեմել աղով, բուսայուղով։ Լցնել աղցանամանի մեջ և մատուցել։

Լրահոս

Ամենաընթերցվածը

Նմանատիպ նորություններ