Դժվար էր մեր ուղին, բայց նպատակը վեհ էր, իսկ դեպի վեհ նպատակ տանող ուղին հաղթանակն է
Մոնթե Մելքոնյան (Ավո)

Պատրաստում ենք ձկնապուր

am ru
patrastoum-enq-cknapour

Բաղադրիչներ

ձուկ 2 հատ 

կարտոֆիլ 800 գրամ

գազար 150 գրամ

սոխ 150 գրամ

մաղադանոս

հատիկ պղպեղ 10 գրամ

դափնու տերև 4 հատ

աղ և սև պղպեղ

կանաչի

Պատրաստման եղանակը

Ձուկը մաքրել, գլուխներն ու պոչերը եփել կես ժամ, արգանակը պահել, ձուկն այլևս պետք չէ: Օգտագործվելու է մեջքի` մեջտեղի մասը: Սոխը մանրացնել: Գազարը ոչ մանր քերել: Կարտոֆիլը կտրատել, գցել արգանակի մեջ, աղ, պղպեղ անել: Երբ եռա, ավելացնել ձկան մսի կտորները: Եփել 15 րոպե, ավելացնել գազարը: Ավելացնել սոխը, եփել 5 րոպե: Սոխն ու գազարը կարելի է նախապես տապակել: Ավելացնել դափնու տերևը, հատիկ պղպեղը, մաղադանոսը: Թողնել մի քիչ, որ համերը միախառնվեն: Մատուցելիս կտրատած կանաչի լցնել ափսեի մեջ:

Լրահոս

Ամենաընթերցվածը

Նմանատիպ նորություններ