Դավիթ Վանյան <<Մենք ձեզ հող չենք տա>>

Մենք ձեզ հող չենք տա, Այստեղ վերքեր կան, Այստեղ ոտքեր են ականով հատվել, Այստեղ ոգեղեն մեր զավակների Սուրբ հոգիներն են երկնքին փարվել։

Опубликовано Ծաղկի շուրթերից Воскресенье, 29 июля 2018 г.

Պատրաստում ենք ելակով և բանանով պաղպաղակ

am ru
patrastoum-enq-elakov-e-bananov-paxpaxak

Բաղադրիչներ

բանան - 200 գր (լավ կլինի շատ հասած բանաններ վերցնել)

ելակ - 200 գր

յոգուրտ դասական կամ սերուցք - 150 գր

շաքարի փոշի - 50 գր

հյութ կիտրոնի - 1 ճ/գդ

Պատրաստման եղանակը

Մրգային նուրբ պաղպաղակ՝ մեծերի և փոքրերի համար: Սովորաբար այս պաղպաղակը առանց կաթնամթերքի են պատրաստում, բայց մենք կպատրաստենք յոգուրտով: Կարող եք յոգուրտի փոխարեն սերուցք ավելացնել: Բանաններն ու ելակը պետք է նախապես սառեցնել, դա շատ կարևոր է: Նշված բաղադրիչներից 6-8 չափաբժին պաղպաղակ է ստացվում: Բանանը կեղևազատում ենք և խոշոր կտորներով կտրատում: 3-4 ժամով տեղափոխում ենք սառցարանը, որպեսզի ամբողջությամբ սառչի: Եթե ելակը թարմ է, ապա այն ևս պետք է նախապես սառեցնել:

Բանանն ու ելակը սառցարանից հանում ենք և լցնում ամանի մեջ: 10-15 րոպե (ոչ ավելի) սենյակային ջերմաստիճանում ենք թողնում:

Յոգուրտը, շաքարի փոշին և կիտրոնահյութը նախապատրաստում ենք, որպեսզի ամեն ինչ ձեռքի տակ լինի: Ելակն ու բանանը ձեռքի բլենդերով խյուսի ենք վերածում: Անմիջապես ավելացնում ենք յոգուրտը, շաքարի փոշին և կիտրոնահյութը: Զանգվածն արագորեն, հարում ենք մինչև համասեռ դառնա և ամիջապես սառցարանն ենք տեղափոխում:

2-3 ժամ սառեցնում ենք, սակայն յուրաքանչյուր ժամը մեկ սառցարանից հանում ենք և բլենդերով խառնում: Եթե զանգվածը ձևը լավ է պահպանում և մեծ դժվարությամբ է խառնվում,  լցնում ենք փակվող տարայի մեջ և վերջնականապես սառեցնում ենք:

Մատուցելուց 10-15 րոպե առաջ պաղպաղակը սառցարանից հանում ենք, այնուհետև պաղպաղակի գդալով տեղափոխում պաղպաղակի ամանի մեջ:

Լրահոս

Ամենաընթերցվածը

Նմանատիպ նորություններ