Հովհաննես Թումանյան - Հայոց Լեռներում

Ու մեր աչքերը նայում են կարոտ
Հեռու աստղերին, երկընքի ծերին,
Թե երբ կըբացվի պայծառ առավոտ
Հայոց լեռներում, կանաչ լեռներում։

Կարդալ ավելին

Պատրաստում ենք հավով եվ սնկով ապուր

am en ru
patrastoum-enq-havov-ev-snkov-apour

Բաղադրիչներ

հավ - 1 հատ

սոխ 1 գլուխ

նեխուր - 3 ցողուն

գազար - 1 հատ

սխտոր - 2 պճեղ

սունկ - 0.5 կգ

դափնու տերև - 2 հատ

ուրց 

հավի արգանակ

սերուցք 1 թեյի բաժակ

մաղադանոս, կանաչ սոխ 

ձեթ

Պատրաստման եղանակը

Տաքացնել ձիթայուղը, տապակել սոխը, գազարը, նեխուրը, սխտորը, ավելացնել սնկի մի մասը և 5 ր. տապակել: Ավելացնել հավի արգանակը, սերուցքր և 30 ր. եփել: Ապուրը հարել հարիչով (սննդի պրոցեսսոր), նորից լցնել կաթսայի մեջ, լցնել դափնու տերևը, ուրցը, սնկի մնացած մասը, կտրտած հավը և 30 ր. եփել: Ձևավորել մաղադանոսով և կանաչ սոխով, մատուցել:

Լրահոս

Ամենաընթերցվածը

Նմանատիպ նորություններ