Հովհաննես Թումանյան - Հրաժեշտ

Այստեղ ահա կըբաժանվենք մնաս բարյավ, սիրելի.
Այսպես ես չեմ ցավել երբեք դառնությունով սիրտս լի։
Այստեղ ահա քեզ թողնում եմ և չգիտեմ, ուր կերթաս.
Կասկածներից ես դողում եմ... թող պահպանե քեզ աստված։

Կարդալ Ամբողջը

Պատրաստում ենք հնդկական Ջալեբի

am ru en
patrastoum-enq-hndkakan-jalebi

Բաղադրիչներ

ալյուր - 1,5 բաժակ

սպիտակաձավար - 1,5թ/գդ

սոդա - 1/4թ/գդ

կեֆիր - 1ճ/գդ

ջուր - 2 բաժակ(տաք)

շաքարավազ - 1,5 բաժակ

հյութ կիտրոնի - 1թ/գդ

ձիթայուղ

Պատրաստման եղանակը

Խորը ամանի մեջ խառնում ենք ալյուրը, սպիտակաձավարը, սոդան, կեֆիրն ու 1 բաժակ տաք ջուրը: Ծածկում ենք ամանը ցելոֆանով և թողնում 2 ժամ տաք վայրում:

Կաթսայի մեջ լցնում ենք 1 բաժակ տաք ջուրը, շաքարավազը, կիտրոնի հյութն ու դնում միջին կրակի վրա, հասցնում եռման աստիճանի, թողնում ևս 5 րոպե և հանում կրակի վրայից: Եփած օշարակը թողնում ենք, որ սառչի:

Խորը թավայի մեջ լցնում ենք ձիթայուղը ու դնում միջին կրակի վրա: Ապա խոհարարական պարկի մեջ ենք լցնում ստացված խմորը և պարուրաձև շարժումներով ճզմում արդեն տաքաված ձեթի մեջ: Տապակում ենք ջալեբիները 2 կողմից մինչև ոսկեգույն երանգի առաջացումը:

Պատրաստի ջալեբիները շարում ենք անձեռոցիկի վրա(որպեսզի ավելորդ ձեթը քամվի), ապա թաթախում պատրաստի օշարակի մեջ, թողնում 10 րոպե և մատուցում:

Ի դեպ, օշարակի փոխարեն կարող եք թաթախել ջալեբին մեղրի կամ հալեցրած շոկոլադի մեջ:

Լրահոս

Ամենաընթերցվածը

Նմանատիպ նորություններ